Het terrein in Maarsbergen heeft al sinds jaar en dag een museum. Het museum bevat een interessante collectie voorwerpen die te maken hebben met de geschiedenis van Valkenheide. Dit museum werd gerund door vrijwilligers, veelal gepensioneerde medewerkers van Valkenheide. De laatste jaren raakte het museum in het slob en sluiting dreigde.

Folkert Nijboer, als gezinshuisouder wonend op Valkenheide, is met veel enthousiasme en gedrevenheid een plan aan het opzetten voor het reactiveren van het museum. Het museum is weer drie keer per week een aantal uren geopend en er is een nieuw bestuur.

Archief Veldheim/ Zonnehuizen

Archiefmateriaal van Veldheim/ Zonnehuizen is recent naar het museum overgebracht. Bedoeling is dat dit op termijn binnen het museum ook een plekje gaat krijgen.

Valkenheide bestaat 105 jaar

Op 4 oktober 2017 is het 105 jaar geleden dat Valkenheide door Koningin moeder Emma officieel werd geopend. Het museum wil dat op zondag 8 oktober vieren, in combinatie met een reünie voor ex pupillen en -medewerkers.

Vrijwilligers

We kunnen altijd vrijwilligers gebruiken. Medewerkers van Zonnehuizen die willen helpen een antroposofisch hoekje in te richten zijn ook zeker welkom. Heb je interesse om mee te werken aan in stand houden van het museum? Neem dan contact op met Folkert Nijboer (nijboerkijkindevegte@online.nl) of stuur een mail naar info@museumvalkenheide.nl .

Website

Meer informatie over Museum Valkenheide vind je op de website http://www.museumvalkenheide.nl.nl