Hans Jonkhof Nieuws 11 Comments

Het museum is recent in het bezit gekomen van een fotoalbum afkomstig van de Schutsluis. Het album (periode 1966-1977) bevat een paar honderd foto’s gemaakt op het terrein en tijdens uitstapjes. Binnenkort in het museum in te zien!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(De Schutsluis was een jeugdzorg internaat in Doorn. In 1985 overgenomen door Valkenheide en geleidelijk zijn de pupillen vanuit Doorn naar het terrein in Maarsbergen verhuisd).

Comments

 • Eddy Islaratoeboen Beantwoorden

  Ik heb als kind van 1969 t/m 1972 gewoond in het internaat de schutsluis. Sterker nog ik denk dat ik mijzelf herken op een foto dat we aan het knutselen zijn. Ik zou hier graag meer van willen zien.

  24 januari 2020 at 20:23
  • Rob de Roo Beantwoorden

   hallo ik zat in kindertehuis Dennenoord in die periode vlak bij jullie , en ik herinner mij de voetbal wedstrijden die wij tegen elkaar hadden in die periode klopt dat???

   24 april 2020 at 15:33
  • Hen k van Rootseler Beantwoorden

   Ik heb er 10 jaar gewoond van 20 juli 1963 tot 31december 1973 in de Flamingo

   23 juni 2020 at 23:45
   • Bart van der Toorn Beantwoorden

    Hoi Henk,
    Ik zat ook in de Flamingo van ongeveer juni 1970 tot en met juni 1972.
    Ik ken nog wel een paar namen van de leiders daar, meneer Meijers, een strenge maar rechtvaardige man, meneer Bleqour, de directeur, meneer Plat en meneer Dwars, twee hoofdleiders en juf Marga. En de naam van een onderwijzer, meneer Verbeek.
    Namen die ik me nog kan herinneren van jongens die daar gewoond hebben, zijn Jan van Oijen, Henk den Hartog en Ronald Spaans.
    Er was ook een klein zwembadje en er was zo’n klusjesman die vlakbij de school woonde, de Dumbarschool.
    Ik kan me jouw naam helaas niet meer herinneren, het is ook zo lang geleden. Ik vond het wel leuk in de Schutsluis. Was jouw vader geen eigenaar van een Hema-vestiging?
    Ik hoop iets van je te horen.
    Met vriendelijke groet,
    Bart van der Toorn (Ik was toen wel een beetje agressief, maar nu ben ik heel aardig hoor, haha).

    1 oktober 2020 at 17:06
   • Herman Beantwoorden

    Ik heb in de flamingo gezeten ik heette Herman van Dam vanaf 1971

    6 januari 2021 at 00:38
    • Bart van der Toorn Beantwoorden

     Hoi Herman,

     Ik geloof dat ik jou wel ken. Jij had een kamertje voor jezelf alleen, en je was zeer gelovig, denk ik, want je bad altijd voor het slapen gaan.
     Ik zat in de Flamingo van 1971 tot 1973.

     Groetjes Bart van der Toorn

     9 juli 2021 at 14:59
 • Hans Jonkhof Beantwoorden

  Hallo Eddy,
  Je kunt het album tijdens openingstijden in het museum komen bekijken.

  Mocht je een facebook account hebben dan kan ik deze besloten facebook groep aanbevelen. Er zijn daar meer leden die in jouw tijd in de Schutsluis woonden: https://www.facebook.com/groups/1686732858221924/

  25 januari 2020 at 21:13
 • frans herders Beantwoorden

  ik ben frans herders heb er ook gezeten ik denk van 1962 tot 1964 ik kan nog een paar namen menno van doorn speelde accordeon siebren hoekstra harry de graaf helaas overleden had het daar erg naar me zin van daar naar de lagere zeevaart school de nederlander in rotterdam meneer zwart was mijn hoofdleider ben nu 71

  14 februari 2021 at 18:16
 • frans herders Beantwoorden

  ik ben frans herders heb er ook gezeten ik denk van 1962 tot 1964 ik kan nog een paar namen menno van doorn speelde accordeon siebren hoekstra harry de graaf helaas overleden had het daar erg naar me zin van daar naar de lagere zeevaart school de nederlander in rotterdam meneer zwart was mijn hoofdleider

  14 februari 2021 at 18:29
 • p.wittermans Beantwoorden

  Heeft iemand foto’s van de Schutsluis van voor 1960 uit Loosdrecht ?

  14 april 2021 at 09:30
 • Bart van der Toorn Beantwoorden

  Hoi Herman,

  Ik geloof dat ik jou wel ken. Jij had een kamertje voor jezelf alleen, en je was zeer gelovig, denk ik, want je bad altijd voor het slapen gaan.
  Ik zat in de Flamingo van 1971 tot 1973.

  Groetjes Bart van der Toorn

  9 juli 2021 at 15:00

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.