Hans Jonkhof Nieuws 0 Comment

Zondag 14 oktober van 13.00 – 17.00 houdt museum Valkenheide in Maarsbergen haar jaarlijkse open dag.

Lezing over de oorlogsgeschiedenis

De tweede wereldoorlog is aan Valkenheide niet onopgemerkt voorbijgegaan. Toenmalig directeur Noordam heeft met de Duitse bezetter veel strijd moeten leveren om te voorkomen dat pupillen werden geronseld om in Duitse krijgsdienst te gaan. Dirk Noordam is in 1944 wegens verdenking van betrokkenheid bij het ondergrondse verzet op het terrein door de Duitsers gefusilleerd. Jos Rams, de geestelijke vader achter het project ‘De tijdlijn van Leersum’, zal om 15.00 een lezing verzorgen over Valkenheide en omgeving in oorlogstijd.

Rondleidingen

Verdeeld over de middag zijn er rondleidingen over het terrein. Een gids zal het een en andere vertellen over de geschiedenis van Valkenheide en wellicht is er ook de mogelijkheid om een van de huidige leefgroepen op het terrein te bezoeken.

Foto’s

Naast de tentoongestelde foto’s bezit het museum diverse albums met foto’s die voor oud pupillen en oud leerlingen van de ambachtsschool op het terrein interessant kunnen zijn. Deze liggen tijdens de open dag ter inzage.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.