Het terrein in Maarsbergen heeft al sinds jaar en dag een museum. Het museum bevat een interessante collectie voorwerpen die te maken hebben met de geschiedenis van Valkenheide. Dit museum werd gerund door vrijwilligers, veelal gepensioneerde medewerkers van Valkenheide. De laatste jaren raakte het museum in het slob en sluiting dreigde.

Folkert Nijboer, als gezinshuisouder wonend op Valkenheide, is met veel enthousiasme en gedrevenheid een plan aan het opzetten voor het reactiveren van het museum. Het museum is weer drie keer per week een aantal uren geopend en er is een nieuw bestuur.

Archief Veldheim/ Zonnehuizen

Archiefmateriaal van Veldheim/ Zonnehuizen is recent naar het museum overgebracht. Bedoeling is dat dit op termijn binnen het museum ook een plekje gaat krijgen.

Valkenheide bestaat 105 jaar

Op 4 oktober 2017 is het 105 jaar geleden dat Valkenheide door Koningin moeder Emma officieel werd geopend. Het museum wil dat op zondag 8 oktober vieren, in combinatie met een reünie voor ex pupillen en -medewerkers.

Vrijwilligers

We kunnen altijd vrijwilligers gebruiken. Medewerkers van Zonnehuizen die willen helpen een antroposofisch hoekje in te richten zijn ook zeker welkom. Heb je interesse om mee te werken aan in stand houden van het museum? Neem dan contact op met Folkert Nijboer (nijboerkijkindevegte@online.nl) of stuur een mail naar info@museumvalkenheide.nl .

Website

Meer informatie over Museum Valkenheide vind je op de website https://www.museumvalkenheide.nl.nl

Comments

 • Yvonne Jacobs Beantwoorden

  hoe op te geven voor de reunie van 8 oktober?

  13 september 2017 at 08:56
 • Hans Jonkhof Beantwoorden

  Voor zover ik weet is opgeven niet nodig Yvonne. Maar ik ga dat checken!

  13 september 2017 at 19:49
 • Herco eijkelboom Beantwoorden

  Is er al iets bekend over de tijden

  17 september 2017 at 16:27
 • johan zikking Beantwoorden

  helaas heb ik de reünie gemist. Ik heb van 1961 tot 1973 op valkenheide gewerkt als groepsleider en de laatste jaren met mijn vrouw. Wij waren het eerste echtpaar. Ik heb al diverse dingen aan het museum geschonken. Bij mijn overleiden t.z.t. komt mijn archief ook naar het museum,. Ik heb veel foto’s en herinneringen..

  9 december 2017 at 16:26
 • Ton Verstraaten Beantwoorden

  Ben een ex bewoner Gr C
  Geloof van 1961 tot 1963
  Graag op de hoogte houden voor reünie

  20 maart 2018 at 15:05
 • Joanne Zwart Beantwoorden

  Wij woonden als gezin op Valkenheide, waar eerst mijn vader, maar later ook mijn moeder lesgaf op de technische school. Zijn bijeenkomsten/reünies voor pupillen en groepsleiders ook voor oud-bewoners en medewerkers van de LTS toegankelijk?

  27 januari 2019 at 18:06
  • Hans Jonkhof Beantwoorden

   Hallo Joanne,
   Iedereen die belangstelling heeft is altijd welkom in het museum en bij bijeenkomsten. Dus zeker ook oud-bewoners en medewerkers van de school. De ambachtsschool/ LTS is overigens ook een belangrijk onderdeel van onze expositie.

   Kom een keer langs in het museum. We zijn altijd benieuwd naar verhalen en foto’s van oud bewoners van het terrein!

   Groet, Hans

   27 januari 2019 at 18:40
 • Mart Blom Beantwoorden

  Heb ook 3 jaar met veel plezier op Valkenheide gezeten Gr B + gr 10 Fred de Vries en Roel Luikens.

  Was van 58-61 in de bakkerij bij van Altena en van Dijk
  Wil graag contact houden met de ouderen die ook mijn ::Lichting “” hadden

  16 juli 2019 at 13:54
 • J Wester Beantwoorden

  L.S.
  Valkenheide Maarsbergen utrechtse heuvelrug.punt.nl is gestopt met de dienst als Server.
  Daarmee is ook de mail wisseling van veel voormalige jongeren die op Valkenheide zaten verdwenen.

  23 augustus 2019 at 11:55

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.