Hans Jonkhof Nieuws 18 Comments

Het museum is recent in het bezit gekomen van een fotoalbum afkomstig van de Schutsluis. Het album (periode 1966-1977) bevat een paar honderd foto’s gemaakt op het terrein en tijdens uitstapjes. Binnenkort in het museum in te zien!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(De Schutsluis was een jeugdzorg internaat in Doorn. In 1985 overgenomen door Valkenheide en geleidelijk zijn de pupillen vanuit Doorn naar het terrein in Maarsbergen verhuisd).

Comments

 • Eddy Islaratoeboen Beantwoorden

  Ik heb als kind van 1969 t/m 1972 gewoond in het internaat de schutsluis. Sterker nog ik denk dat ik mijzelf herken op een foto dat we aan het knutselen zijn. Ik zou hier graag meer van willen zien.

  24 januari 2020 at 20:23
  • Rob de Roo Beantwoorden

   hallo ik zat in kindertehuis Dennenoord in die periode vlak bij jullie , en ik herinner mij de voetbal wedstrijden die wij tegen elkaar hadden in die periode klopt dat???

   24 april 2020 at 15:33
   • Santo Cali Beantwoorden

    Ik heb daar ook gezeten in de Flamingo

    5 december 2022 at 07:21
    • fred Beantwoorden

     beste santo ik ben fred bolstier
     het was u in het jaar dat elvis
     overleed en de finalle
     nederland argentinie
     ken je richard scouten
     nog en megmet arabacie
     en begelijder roel hunebed
     jufrouw mini en juvrouw jose
     ik woon in en ziekenhius
     schietbaanstraat 18b rotterdam

     10 maart 2023 at 10:18
  • Hen k van Rootseler Beantwoorden

   Ik heb er 10 jaar gewoond van 20 juli 1963 tot 31december 1973 in de Flamingo

   23 juni 2020 at 23:45
   • Bart van der Toorn Beantwoorden

    Hoi Henk,
    Ik zat ook in de Flamingo van ongeveer juni 1970 tot en met juni 1972.
    Ik ken nog wel een paar namen van de leiders daar, meneer Meijers, een strenge maar rechtvaardige man, meneer Bleqour, de directeur, meneer Plat en meneer Dwars, twee hoofdleiders en juf Marga. En de naam van een onderwijzer, meneer Verbeek.
    Namen die ik me nog kan herinneren van jongens die daar gewoond hebben, zijn Jan van Oijen, Henk den Hartog en Ronald Spaans.
    Er was ook een klein zwembadje en er was zo’n klusjesman die vlakbij de school woonde, de Dumbarschool.
    Ik kan me jouw naam helaas niet meer herinneren, het is ook zo lang geleden. Ik vond het wel leuk in de Schutsluis. Was jouw vader geen eigenaar van een Hema-vestiging?
    Ik hoop iets van je te horen.
    Met vriendelijke groet,
    Bart van der Toorn (Ik was toen wel een beetje agressief, maar nu ben ik heel aardig hoor, haha).

    1 oktober 2020 at 17:06
   • Herman Beantwoorden

    Ik heb in de flamingo gezeten ik heette Herman van Dam vanaf 1971

    6 januari 2021 at 00:38
    • Bart van der Toorn Beantwoorden

     Hoi Herman,

     Ik geloof dat ik jou wel ken. Jij had een kamertje voor jezelf alleen, en je was zeer gelovig, denk ik, want je bad altijd voor het slapen gaan.
     Ik zat in de Flamingo van 1971 tot 1973.

     Groetjes Bart van der Toorn

     9 juli 2021 at 14:59
   • Harry balder Beantwoorden

    Ik heb daar ook gezeten in huisje de reiger

    16 februari 2023 at 22:19
  • Hein verkuil Beantwoorden

   Hoi eddy ik ben Hein verkuil uit Lekkerkerk. Ik heb jou leren kennen in Egmond aan zee. Weet je nog ?? Ik was daar al in huize Beatrix ik heb alleen goede herinneringen aan jou. Later ging ik weer naar doorn wat ik niet leuk vond want ik heb een hekel aan bossen. Egmond was veel leuker met dat mooie strand weet jij dit nog?? Doorn heb ik alleen maar kut herinneringen aan daar zat m’n een zooitje onopvoet bare klopt zakken. Ik denk wel is bij mij zelf als ik ze nu nog tegen kom!! Maar ik ben wel goed terecht gekomen ik ben nog nooit werkeloos geweest en moet nu nog 5 jaar werken halleluja. Zull we is wat afspreken. GR Hein

   22 december 2021 at 12:54
  • Richard Beantwoorden

   Hoi ik heb daar ik denk 1978 of79 daar gezeten kan me nog 2 broertjes herinneren Walter en Detlef.en dat we naar de stormbaan van het leger gingen om hulzen te zoeken,stiekem.en ook nog dat er een optreden was van de show van ome Willem van de televisie.weet er niet veel meer van maar heb het daar wel goed gehad.

   1 mei 2023 at 21:54
 • Hans Jonkhof Beantwoorden

  Hallo Eddy,
  Je kunt het album tijdens openingstijden in het museum komen bekijken.

  Mocht je een facebook account hebben dan kan ik deze besloten facebook groep aanbevelen. Er zijn daar meer leden die in jouw tijd in de Schutsluis woonden: https://www.facebook.com/groups/1686732858221924/

  25 januari 2020 at 21:13
 • frans herders Beantwoorden

  ik ben frans herders heb er ook gezeten ik denk van 1962 tot 1964 ik kan nog een paar namen menno van doorn speelde accordeon siebren hoekstra harry de graaf helaas overleden had het daar erg naar me zin van daar naar de lagere zeevaart school de nederlander in rotterdam meneer zwart was mijn hoofdleider ben nu 71

  14 februari 2021 at 18:16
 • frans herders Beantwoorden

  ik ben frans herders heb er ook gezeten ik denk van 1962 tot 1964 ik kan nog een paar namen menno van doorn speelde accordeon siebren hoekstra harry de graaf helaas overleden had het daar erg naar me zin van daar naar de lagere zeevaart school de nederlander in rotterdam meneer zwart was mijn hoofdleider

  14 februari 2021 at 18:29
 • p.wittermans Beantwoorden

  Heeft iemand foto’s van de Schutsluis van voor 1960 uit Loosdrecht ?

  14 april 2021 at 09:30
  • Hans Jonkhof Beantwoorden

   We hebben recent meerdere fotoalbums gekregen van de familie Van Vliet (de zoons van de eerste directeur van De Schutsluis). Daar zitten ook Loosdrechtse foto´s bij. Ze liggen ter inzage in het museum!

   4 november 2021 at 16:12
 • Bart van der Toorn Beantwoorden

  Hoi Herman,

  Ik geloof dat ik jou wel ken. Jij had een kamertje voor jezelf alleen, en je was zeer gelovig, denk ik, want je bad altijd voor het slapen gaan.
  Ik zat in de Flamingo van 1971 tot 1973.

  Groetjes Bart van der Toorn

  9 juli 2021 at 15:00
 • Martin Schlusselburg Beantwoorden

  Beste allemaal,
  Ik kan me niet zo goed meer herinneren wanneer ik er zat maar dat zal zo ongeveer 1963 a 1964 zijn geweest.
  Ik weet ook niet meer in welk huisje ik zat.,maar ik kan me herinneren dat we op een slaapzaal sliepen, eigen kamers kan ik me niet herinneren. Wel weet ik dat er ergens achter een voetbal veld zat wat we in de winter onderspoten met water om te kunnen schaatsen. Wat ik ook nog weet was dat ik met boomhutten begon te maken en een loopfiets had gemaakt. Misschien dat andere nog kunnen herinneren dat de directeur een kleurentelevisie had en dat was nieuw om dat we alleen zwart wit kenden dat we voor zijn huis in het gras mochten kijken. Wat wel leuk was je had in die tijd het muziekblad de popfoto met grote uitvouwbare foto’s van artiesten en die hing je op, maar maar het allermooiste er zat één bladzij voor correspondentie in en dat heb ik gedaan en kreeg dan aardig wat briefen wat grote belevenis was.
  Verder gingen dacht ik 1x per maand naar het dorp met begeleiding kon je dingen kopen van je zakgeld.
  Dat is zo’n beetje wat ik me herinner, daarna naar Hoenderloo gegaan.

  26 maart 2023 at 14:57

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.